Hvad er Kundalini Yoga

"When you don't go within, you go without"

Kundalini Yogaen også kaldet "the yoga off awareness" siges at være en af de ældste former for yoga. Kundalini Yogaen blev bragt til vesten i 60´erne af Yogi Bhajan.

Kundaliniyoga er for alle. Kundaliniyogaen arbejder med din energi, din fysiske krop og dit sind.

Gennem dynamiske øvelser, bevidste åndedræt og meditation, vil du opleve at din energi løfter sig. At du løsner muskulære og følelsesmæssige blokeringer og får ro i kroppen, samt en følelse af opløftethed og lethed i dit sind og din følelsesmæssige tilstand.
Gennem de fysiske og dynamiske øvelser skabes en meditativ praksis der kombineret med guidede åndedrætsteknikker skaber muligheden for at åbne både fysiske og mentale blokeringer i kroppen og sindet. Blokeringer der kan afspejle sig i din følelsesmæssige tilstand og tilgang til verden.
I en klassisk Kundaliniyoga time starter vi med at tune ind, lave dagens yogaset, efterfulgt af dyb afspænding, hvorefter timen afsluttes med en meditation. Meditationen er med til at konsolidere den energi yogasættet har skabt i din krop.

Kundaliniyoga er for alle, og alle de øvelser der introduceres kan tilpasses den enkelte deltager.
Kundalini Yoga laves i udgangspunktet med lukkede øjne, hvorved du gives muligheden for at være med dig selv.
Kundaliniyogaen arbejder med dit nervesystem, dit endokrine system og din hormonbalance, sådan at kroppen stille og roligt bringes i balance.

I meditationen arbejder vi med at være med det der er. Det handler ikke om at holde tanker ude, men om at åbne hjertet og sindet og byde verden ind. I meditationen inviterer du dine tanker ind, observerer, og bliver mere bevidst om hvad der foregår i dig. Herved får du mulighed for at forandre, eksempelvis tanker der går igen, handlemønstre du ønsker at bryde, eller usunde vaner der gør dig ked af det og stjæler din energi.

Vi arbejder med at komme tilbage til kroppen, som vi ofte glemmer og forlader i det travle liv vi lever, og herved oplever vi nogle gange, at vi pludselig er landet et sted vi måske ikke ønskede. Så opstår frustration og stress, måske angst og depression, idet kroppen prøver at fortælle at noget er galt.

Gennem yogaen lærer jeg dig at trække vejret og mærke din krop indefra og ud, og i denne proces vil du opløftes og stille og roligt kunne se på dig selv med ny energi.

Kundaliniyogaen er fantastisk for alle og særlig god for dig der søger en vej til at afhjælpe følelsen af uro, angst, depression og stress i kroppen.

Det er en kæmpe glæde og passion, at få lov at give denne mangefacetterede yogaform til dig og lade dig opleve, hvordan din energi løftes og hvordan du arbejder dig nærmere dig selv.