Om

Mit navn er Charlotte. Jeg er 46 år og et følsomt væsen der mærker alt omkring mig. Det har været kendetegnende for mig hele mit liv. At mærke stemninger, at mærke hvordan det menneske jeg står overfor har det. Derfor kommer det ikke bag på mig, at jeg er endt med at arbejde med yoga ved siden af mit arbejde som pædagogisk psykologisk rådgiver.
Gennem yogaen fandt jeg en vej, først og fremmest ind i mig selv, men lige så vel ind til hjertet af de mennesker jeg underviser og omgiver mig med. 
Yogamåtten er for mig en udskiftning af timer hos psykolog, da jeg gennem yogaen forbindes med mig selv og min intuition. Det er et livslangt kærlighedsforhold der bliver ved med at udvikle sig og viser mig hvordan yogaen nogle gange alene, men andre gange i kombination med samtaler, kan flytte et menneske uendeligt.
Det er min store passion at se mennesker vokse og få det bedre, at se når de opdager at der er en anden vej, den vej de måske godt inderst inde vidste lå foran dem, men som det har krævet mod at turde følge.
At følge sin vej kan være forbundet med stor angst, for hvordan vil det gå. Og det er her jeg ser hvordan yogaen åbner op, giver styrke til at holde ved samt skabe forandring.

For mig blev Kundalini Yogaen en vej til at øge bevidstheden om mig selv, efter at have været syg med stress, angst og lettere depression i en længere periode i mit liv.
Jeg oplevede Kundalini Yogaen første gang i solopgangen på en tagterrasse i Marrakesh.
Her oplevede jeg, hvordan denne yogaforms teknologi med sine til tider hårde fysiske øvelser, bevidste åndedræt og meditationer, både gjorde min krop stærk, men også mit sind mere bevidst. Jeg blev konfronteret med sider af mig selv, der hjalp mig til at finde vej i det følelsesmæssige kaos jeg oplevede. Jeg vidste med det samme, at jeg havde fundet en vej jeg måtte følge.

På mange måder kommer vi i dag til at fjerne os fra os selv og vores essens af hvem vi er, fordi vi konstant hvirvles ind i måder at være på, bo på, se ud på. Vi kommer let til at identificere os med ydre ting og ser dem som værende definerende for hvem vi er.
Gennem Kundalini Yogaen opdagede jeg, at jeg slet ikke havde brug for de definitioner. Jeg fik et langt mere afbalanceret forhold til hvordan jeg havde lyst til at leve mit liv.

Kundalini Yogaen blev for mig en gave, som jeg føler mig forpligtet til at videregive til dig, der måske, som mig, nogle gange oplever at være i følelsesmæssigt kaos, eller som bare er nysgerrig på yogaformens teknologi og hvad den kan gøre for dig.

Ved siden af mit virke som yogalærer har jeg i mange år arbejdet med rådgivning og vejledning af familier, forældre, børn og fagpersonale. 
Fra 2007-2009 var jeg familievejleder på daværende Rønbjerg familiecenter. Herefter blev jeg ansat som familiekonsulent i Familiehuset Victoria i Aalborg kommune. 
Fra 2014 - 2016 arbejdede jeg i Pædagogisk/Psykologisk rådgivning i Rebild kommune, og indtil februar 2022 arbejdede jeg i Pædagogisk/Psykologisk rådgivning i Mariagerfjord kommune.
Fra februar 2022 valgte jeg at gå selvstændig med Snowdrop Yoga.


Uddannelse

2024 - Yin Yoga inspirations weekend ved Yvonne Hansen

2023 - Restorativ Yoga Kursus hos Maria Haulrik

2021 - Yin Yoga fordybelsespraksis med Anne Skov

2019 - Hormonyoga Kursus ved Lene Larsen

2018 - Certificeret Flow yogalærer fra Studio Flow ved Ulla Upma Kaur Steen. Godkendt af Yoga Alliance 

2016 - Gong and Sound Healing hos Mark Swan
2016 - International uddannet og certificeret Kundalini Yogainstruktør og meditationslærer (IKYTA & 3HO) – godkendt af Yoga Alliance

2011 - Cand. pæd.pæd.psych
2003 - PædagogSnowdrop Yoga ved Charlotte Nørgaard,  charlottenorgaard@snowdropyoga.com, tlf: 20715402, CVR-nr: 39231891